Tijd besparen – ook in kleinere ondernemingen

Er zijn boeken volgeschreven over kostenbesparingen maar bij kleinere ondernemingen lijkt het alsof een besparing van een uur op weekbasis niet voldoende is om de inspanning te doen. En toch… 1 uur per week is 52 uur per jaar. Je hoort dan dikwijls zeggen: “we moeten die persoon toch betalen, dus het maakt geen verschil”. Wel, als een bedrijf groeit en stilaan tegen een groeidrempel aankomt, dan zal je merken dat elk uur telt.

Waarom wachten tot aan de groeidrempel?

Een groeidrempel kan het aanwerven zijn van een personeelslid, of het investeren in een nieuwe machine. Het hoogste rendement haalt een bedrijf als het een tijdje op die groeidrempel kan blijven zonder zijn reputatie of imago schade te berokkenen. En natuurlijk zonder het personeel in het straatje te sturen van bijna-burn-out.

Een bedrijfsleider voelt die dingen aankomen. Daarom kan je best investeren in een webapp als het bijna zo ver is. Als je die aanwerving of investering kan uitstellen voor enkele maanden of zelfs jaren. Stel dat je dagelijks 30 minuten werk hebt aan het opmaken van een juiste dagstaat (verkoop in een winkel) en je kan die reduceren tot 10 minuten, dan is je weekwinst 100 minuten (voor een 5 dagen openingsweek)

De aanmaak van een webapp kost je bv. 1000 euro. Dan is die investering betaald op ongeveer 14 weken.

Deel deze post