Website nodig voor uw bedrijf? Hier zijn 4 verschillende opties met voorbeelden

Elk bedrijf heeft de dag van vandaag een website nodig. Het is de krachtigste methode om je informatie aan de wereld te brengen en vereist in principe ook maar een eenmalige investering. Afhankelijk van hoe en door wie u de website laat maken, kunnen de kosten laag zijn of net heel hoog oplopen.

Daarnaast is het belangrijk in gedachten te houden hoe de website naar de toekomst kan evolueren. Misschien wilt u iets stabiels dat jaren mee kan, zonder veel input nodig te hebben. Of misschien wilt u net nieuwe functies toevoegen die de waarde van uw website vergroten.

Ten slotte is het ook aan te raden goed na te denken over welk systeem u gaat gebruiken als fundatie voor de website. Dat bepaalt namelijk hoeveel u per maand gaat moeten betalen om de website operatief te houden. Denk dus op voorhand na of u wel in zee wil gaan met een bepaald systeem.

Hieronder vind u 4 opties om een website mee te maken of te laten maken.

Online website bouwers

De makkelijkste methode om een website mee te maken is een online website bouwer te gebruiken. Deze zijn online diensten die kant-en-klare sjablonen aanbieden die u kan invullen met uw inhoud en foto’s. Die sjabloon plaatsen zij dan online en zorgen ervoor dat die goed draaiende blijft. U kan dus na het maken van de website zelf de inhoud blijven aanpassen, zonder dat u hulp nodig heeft.

Het grote nadeel aan deze methode is dat u voor zo goed als altijd aan de dienst vastzit. Dit betekend dat u de website niet kunt overdragen aan een andere webhosting en dat u dus de prijs van de dienst moet blijven betalen. Een ander nadeel is de beperkte controle dat u heeft over de website. Zo kan u bij de meeste online diensten geen ontwikkelaar inhuren om zomaar even iets aan te passen.

Voorbeelden van online website bouwers: Wix, Weebly, SquarespaceWebflow

Squarespace aanpas mogelijkheid voor website

(Squarespace)


Content Management Systems (CMS)

Een CMS is een beheersysteem voor uw website. Net zoals bij de online website bouwers kan u dus nadien zelf nog aanpassingen doen aan uw website. Het is echter niet zo eenvoudig om zelf op te zetten. U gaat iemand nodig hebben die iets kent van het systeem dat u wil gebruiken. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat u voor de meeste CMS’n een webhosting dienst nodig zult hebben.

Het イスラエルで脱毛エステが流行っているらしいが grote voordeel aan CMS’n is dat ze vaak werken met sjablonen. U kan dus (zoals bij de online website bouwers) een sjabloon uitkiezen en plaatsen op uw website. De installatie daarvan kost meer dan het zelf doen met een online website wholesale jerseys bouwer, maar het voordeel is dat u meer controle heeft over uw eigen website. Een ander voordeel is ook dat de meeste systemen een grote bibliotheek hebben aan kleine functionaliteiten (plugins) die u kan toevoegen. Zo kan u gemakkelijk en snel uw website uitbreiden.

Het grote nadeel aan CMS’n is het onderhoud. Zo moet het systeem zelf onderhouden worden wanneer de ontwikkelaars ervan nieuwe functies toevoegen of foutjes oplossen. Ook het sjabloon moet onderhouden worden, want als het systeem geupdate wordt, moet het sjabloon volgen om te zorgen dat alles vlot blijft draaien. Ten slotte moeten ook de kleine functionaliteiten (plugins) apart geupdate worden. Het is best om dit onderhoud te laten doen door een gespecialiseerd persoon. Deze kunnen maandelijks kijken of er iets nodig is en contacteren u als er problemen zouden zijn. Wij kunnen u daarbij helpen (contacteer ons).

Voorbeelden van CMS’n: WordPress, Drupal

 

Wordpress op verschillende schermen voor website

(WordPress)


HTML-sjabloon

Net zoals u sjablonen kan kopen voor uw beheersysteem, kan Busy u ook sjablonen kopen die volledig losstaand werken. Dit is eigenlijk een optie tussenin online website bouwers en CMS’n. Zo’n HTML-sjabloon bestaat uit alles wat nodig is om je website mooi en interactief te maken, maar er moet nog inhoud in geplaatst worden. Dit kan u helaas niet zelf doen in de meeste gevallen, omdat u kennis moet hebben van HTML en CSS (codeertalen). U werkt dus best samen met een ontwikkelaar hiervoor.

Er zijn ook sjablonen beschikbaar die werken met een zogenaamde ‘page-builder’. Dit is een functie gelijkaardig aan wat online website bouwers gebruiken om u in toe te laten inhoud te wijzigen. Zo kan u dus zonder kennis van HTML of CSS toch de website aanpassen. Het grote verschil is dat u na het aanpassen de website moet ‘exporteren’ en zelf online moet plaatsen bij een webhosting.

Hier kan u sjablonen aankopen: Themeforest, TemplateMonster
Sjablonen met ‘page-builder’: Themeforest (gefilterd)

 

Porto template verschillende website demo's

(Porto template)


Handgecodeerd

Ten slotte hebben we nog een handgecodeerde website. Dit is de duurste optie in de meeste gevallen. Er zijn wel enorme voordelen aan verbonden. Een handgecodeerde website blijft het langste stabiel van alle drie opties. Er is weinig onderhoud aan nodig en vereist geen maandelijkse updates. Het kan gebouwd worden zonder beheersysteem om kosten te drukken, of het kan gebouwd worden met een beheersysteem volledig op maat van uw bedrijf.

In tegenstelling tot alle voorgaande opties, kan u bij een handgecodeerde website een ontwerper inhuren die de website kan ontwerpen naar uw smaak en voorkeuren. Waarbij de vorige altijd min of meer vasthangt aan het ontwerp van het sjabloon, kan u bij een handgecodeerde website werkelijk iets uniek laten maken.

Deel deze post