De kracht van een database in de cloud

Access en Filemaker waren tot 2008 de kleine broertjes van de SAP’s van deze wereld. Maar KMO en kleine organisaties kunnen die grote database strukturen niet betalen. Bovendien zou het niet renderend zijn om enkele 100.000 de euro’s er tegenaan te gooien.

Ik heb zelf lang getwijfeld om de toepassingen van mijn klanten in de cloud te zetten. Maar toen was er één klant die zei: “Ik ga meerdere malen per jaar op verlof en dan wil ik alles kunnen opvolgen wat mijn personeel doet. Bovendien wil ik de daginkomsten bekijken en ze doorgeven aan de boekhouding na mijn controle.”

En de stap naar Filemaker Server was gezet.

Het was een logische stap

Ondertussen heb ik al mijn databases op de server gezet en kan ik alle kleine wensen van mijn klanten direct opvolgen. Ik koos voor een eigen server bij Green Mini, omdat zij een Mac Mini aanboden met daarop geïnstalleerd de Filemaker Server. Daardoor was het moeilijkste achter de rug. Aangezien ons team op Apple werkt was dit de meest logische keuze.

De grote test was een webapp voor de scouts die 800 mensen moesten laten inschrijven voor een groot event. Inschrijven kon individueel en in groep. Betalen kon met Bancontact. (via een koppeling met Mollie) Op vier weken was iedereen ingeschreven en bleef de webapp staan om administratieve redenen zodat het organisatieteam alle lijsten konden trekken die ze nodig hadden.

Deel deze post